Gala de deschidere – Ansamblul Național Ungar de Dans

Joi, 27 septembrie 2018, începând cu ora 19:00 va avea loc gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara, ediția a III-a. În cadrul acestui eveniment vom putea viziona spectacolul de dans: Zsuzsa Zs. Vincze – Zoltán Zsuráfszky: EROI, BĂTĂLII, IUBIRI MAGHIARE, spectacol al Ansamblului Național Ungar de Dans.

Regizor-coreograf, director artistic: Zoltán Zsuráfszky, atrisyt emerit distins cu premiul Kossuth

Scenarist, dramaturg: Zsuzsa Zs. Vincze (coreograf distins cu premiul Harangozó)

Ansamblul Național Ungar de Dans dorește să omagieze într-o locație de excepție aniversarea a 170 de ani de la izbucnirea Revoluției Ungare și a Luptei pentru Libertate din 1848.

Ansamblul Național Ungar de Dans își aduce tributul prin perezentarea în premieră  absolută a programului ce evocă marile momente istorice din trecut, legendele și eroii maghiari de demult.

Pe paginile „cărții noastre ilustrate” prin dans, vor intra în scenă de la vitejii lui Bálint Balassi din cetățile de hotar, țăranii lui Dózsa, luptele antiotomane, iubirile și curuții lui Rákóczi, până la eroii și bătăliile revoluției pașoptiste.

Numărul locurilor este limitat, accesul se face pe baza biletelor ce pot fi procurate la casieria Teatrului Csiky Gergely și joi înainte de spectacol la Info-cortul nostru.